nieuws

Duo steelt portemonnees uit fietstassen van ouderen in Nijverdal

Onder de Loep
Onder de Loep
Een vrouw van 88 is aan de Willem Alexanderstraat in Nijverdal slachtoffer geworden van zakkenrollers. Ze hebben de portemonnee, met geld en pinpas, uit haar fietstas geroofd.
De vrouw gaat op dinsdag 24 mei eerst pinnen bij de Rabobank naast het gemeentehuis. Daarna koopt ze bij Primera een kaartje. Als ze buiten de winkel op haar fiets wil stappen staan een man en een vrouw erg dicht bij haar.

800 euro van rekening gehaald

Niet veel later komt ze erachter dat haar portemonnee uit de tas is gestolen. Dan blijkt dat al ruim 800 euro van haar rekening is gehaald. De pincode is waarschijnlijk afgekeken toen ze geld opnam in de Rabobank.

Opvallend is: de portemonnee van de vrouw is een dag na de diefstal bij haar woning aan de Nijkerkendijk in de brievenbus gegooid. Bijna alles zat er nog in, behalve haar geld en pinpas.

Politie hoopt op herkenning

De politie wil weten wie de vrouw en man op de beelden herkent en wie die portemonnee in de brievenbus heeft gegooid. Bel met tips naar 0800 – 6070 (gratis nummer), of reageer anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.