nieuws

Rechter veroordeelt Enschedeër tot jeugddetentie voor doden Sandra van Duijl op Het Rutbeek

Foto van en bloemen voor Sandra van Duijl (18)
Foto van en bloemen voor Sandra van Duijl (18) © Bewerking RTV Oost
Een 21-jarige Enschedeër is veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, met aftrek van voorarrest, omdat hij in september vorig jaar Sandra van Duijl heeft gewurgd. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 8500 euro betalen aan de nabestaanden.
De Enschedeër ontstak in woede toen Sandra bleef weigeren zijn gegevens uit haar mobieltje te wissen. De Enschedeër had een heimelijke seksuele relatie met haar, maar wilde die beëindigen. Sandra wilde een liefdesrelatie met hem.

Ontzielde lichaam blijft achter

Hij ging met haar naar een bos net buiten Enschede, vlakbij Het Rutbeek, waar ze seks hadden. Daarna wurgde hij haar. Hij liet haar ontzielde lichaam achter. Dat werd de volgende dag gevonden door een buurtbewoner. De rechtbank concludeert dat de man niet vooraf van plan was om het slachtoffer van het leven te beroven.
Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie een celstraf volgens het strafrecht voor minderjarigen: twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Hoewel de verdachte meerderjarig is, heeft hij volgens deskundigen het gedrag van een puber. De rechtbank Overijssel volgt de mening van de deskundigen en oordeelt dat hij verplicht behandeld moet worden voor gedragsstoornissen, omdat de kans groot is dat hij weer in de fout gaat.  

Vader Sandra wil het liefst de doodstraf

Tijdens de emotioneel verlopen rechtszaak stelde de vader van het slachtoffer in een verklaring dat hij het liefst zou zien dat de verdachte de doodstraf zou krijgen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.