nieuws

Info

Zaterdag 11 juni is de 16e editie van de Scania Zwolse Halve Marathon. TV Oost verzorgt vanaf 19.20 uur een live-uitzending vanuit Zwolle. De uitzending start met een verslag van de 4 mijlen loop, gevolgd door de wedstrijdlopers en recreanten op de halve marathon.
Toppers
RTV Oost volgt dit jaar ook weer enkele ‘toppers’: mensen met een bijzonder verhaal of bijzondere motivatie. Zo maken we kennis met Wilma Nibbelink uit Hattem, een typische goede doelen loopster en met Arjan Idzerda die in januari nog 105 kg woog. Hij is inmiddels 25 kg lichter en volledig gefocust op het hardlopen. En Arie Slob, voormalig Nederlands politicus van de ChristenUnie die ook een blog bijhoudt op de website van RTV Oost. Esther Rikken volgt deze mensen in hun voorbereiding en ze worden tijdens de halve marathon gevolgd tot en met de finishlijn.

Zwolse Halve Marathon

De Zwolse Halve Marathon staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. Het deelnemersveld is enorm breed, dit jaar ligt de nadruk op het damesveld met een paar grote namen. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Op de Grote Markt is het onthaal grandioos. In de live-uitzending staat behalve de wedstrijd ook de beleving van de deelnemers en het publiek centraal.
Meepraten of reageren tijdens de tv-uitzending? Stuur een tweet met #tvoost en je bericht verschijnt in beeld. Marijke Brouwer houdt in de uitzending bij wat er allemaal gebeurt op social media.
Mogelijk vinden op 11 juni 2016 helikoptervluchten plaats voor het vervaardigen van filmbeelden van de Zwolse Halve Marathon ten behoeve van rechtstreekse verslaglegging. Het kan dan ook zo zijn dat u de betreffende helikopter, een Aerospatiale AS355, wat lager ziet vliegen dan u gebruikelijk gewend bent. Dit kan plaatsvinden tussen 19:30 en 21:30 op 11 juni 2016. Voor eventuele klachten kunt u contact opnemen met Heli Holland, info@heliholland.nl of de Inspectie Leefomgeving en Transport, 088-4890000 of aviation-approvals@ilent.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.