nieuws

Twee jaar gevangenisstraf voor overval op taxi-chauffeur Zwolle

Gerrit Jan Westerhof van JW Taxi Zwolle
Gerrit Jan Westerhof van JW Taxi Zwolle
Een man uit Zwolle moet twee jaar de gevangenis in voor betrokkenheid bij de overval op taxi-chauffeur Gerrit Jan Westerhof uit Zwolle. Daarnaast krijgt de man een jaar voorwaardelijke straf opgelegd. De eis van het Openbaar Ministerie was ruim drie jaar gevangenis, 40 maanden.
In november vorig jaar werd Westerhof thuis overvallen door twee mannen die een pistool op hem richtten en hem vastbonden. Ze waren op zoek naar geld. Westerhof is eigenaar van JW Taxi in Zwolle.

Overvallers gepakt

Gelukkig voor Westerhof zag een van zijn buren dat twee mannen de taxi-chauffeur onder bedreiging dwongen zijn huis in te gaan en belde de politie. Naast de gevangenisstraf moet de Zwollenaar een schadevergoeding betalen aan Westerhof.
Westerhof heeft nog steeds last van wat er is gebeurd die nacht. Hij kan zich slecht concentreren en kan nog niet volledig werken.

Hoofdverdachten nog voor rechter

Westerhof is opgelucht, maar moet alles nog even laten bezinken. Beide mannen die hem daadwerkelijk thuis hebben overvallen moeten nog voor de rechter verschijnen. Die zaken worden in juni en in oktober door de rechtbank behandeld.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.