nieuws

Gemeente Enschede wint kort geding over gunning thuiszorg van failliete TSN

De overname van de huishoudelijke hulp in de gemeente Enschede van het failliete TSN door Stichting Familiehulp is volgens de regels gegaan. Dat is de uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel in een procedure die was aangespannen door branchevereniging BTN en thuiszorgorganisaties Solace en BiOns.
Volgens de gemeente Enschede was Stichting Familiehulp, onderdeel van zorgorganisatie Buurtzorg, de enige thuiszorgaanbieder die in Enschede het werk van het failliete TSN op een goede manier kon overnemen.  
Daarmee was de continuïteit van de huishoudelijke hulp en behoud van werkgelegenheid geborgd. Belangrijk  was ook dat de bestaande relaties tussen cliënt en hulp in stand bleven. 

Waar draaide het geschil om?

Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) en de thuiszorgorganisaties Solace uit Rijssen en BiOns uit Markelo eisten bij de rechtbank dat de gemeente stopt met de stichting Familiehulp. Enschede zou Solace en Bions hebben gepasseerd bij het gunnen van de zorgopdracht. 
Volgens BTN handelde Enschede in strijd met de gunningsregels. De rechter is het daar niet mee eens en geeft aan dat alles volgens de regels is verlopen. 

Gevolgen uitspraak voor cliënt

De gemeente Enschede stelt dat met de uitspraak van de rechtbank een eind komt aan de onzekere periode voor cliënten en medewerkers. De gemeente informeert de cliënten per brief over deze uitspraak. 
Wethouder Jurgen van Houdt: “Ik ben blij met deze uitspraak. Daarmee is er rust gekomen voor de betrokken cliënten en medewerkers. We gaan ons nu samen met de aanbieders uit Enschede richten op vernieuwing in de zorg.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.