nieuws

Toch geen jonge statushouders in voormalige peuterspeelzaal in Goorse volkswijk

Er worden toch geen jongere statushouders gevestigd in de voormalige peuterspeelzaal in de Goorse volkswijk 't Tuindorp. Er is op dit moment te weinig behoefte aan woongroepen voor deze doelgroep.
Er was veel ophef over de huisvesting van de statushouders waarvan er 12 in de leeftijd van 15 tot 18 jaar zouden worden geplaatst in het voormalige schoolgebouw. De buurt protesteerde omdat de buurt volgens de bewoners ongeschikt zou zijn voor de integratie van de vluchtelingen. De wijk wordt al jaren geteisterd door drugsdealers. Ook zijn er vaak problemen in een nabijgelegen jongerencentrum.

Woongroepen

Volgens Jarabee, de hulporganisatie die belast is met de begeleiding van de jonge asielzoekers, is er op dit moment te weinig vraag naar grotere woongroepen maar wel naar huizen waar maximaal vier mensen kunnen worden ondergebracht. Daarover wordt nu met de gemeente Hof van Twente gesproken.

Te koop

Verantwoordelijk wethouder Pieter van Zwanenburg heeft donderdagavond tijdens een bijeenkomst met buurtbewoners bekend gemaakt dat er toch geen opvang komt in het pand in de Jurriën Sprakelstraat. Wat er wel mee gaat gebeuren is nog ongewis. Wie het pand wil kopen is volgens de wethouder van harte welkom: "Als er nog iemand is die belangstelling heeft dan horen wij dat graag".

Plan van aanpak

Het voornemen om voormalige vluchtelingen te huisvesten heeft wel geleid tot een actieplan voor de wijk 't Tuindorp. De problemen die er jaren heersen zijn daardoor aan de oppervlakte gekomen waardoor er inmiddels door de gemeente en welzijnsorganisatie Salut wordt gewerkt aan een plan van aanpak om de problemen het hoofd te bieden.
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.