nieuws

Kanker velt bodybuilder en bankdrukker Henri Batterink (38) uit Staphorst

Henri Batterink
Henri Batterink
Bodybuilder en bankdrukker Henri Batterink uit Staphorst is donderdagochtend op 38-jarige leeftijd overleden in hospice Eesinge in Meppel. Hij leed aan kanker.Â
Batterink leed aan wekedelenkanker. De Staphorster ging de strijd aan hield het veel langer vol dan zijn artsen voor mogelijk hielden. Zijn sterke lijf leek onverwoestbaar, maar de kanker trok toch aan het langste eind.

Genieten zo lang het kan

"Ik ben een sportman. Ik wil een record vestigen en de dood zo lang mogelijk voorblijven", zei Henri in februari. "Ik ga dit niet winnen, maar gek genoeg ben ik niet boos."
"Ik heb een mooi, zij het wat kort leven gehad. Het is jammer dat het ophoudt, maar ik ben ook dankbaar voor wat ik heb: een prachtige vrouw en een mooie dochter. We genieten zolang het kan."

Prijzenkast

Batterink was in 2008 Europees kampioen bankdrukken en hij werd een jaar later vierde tijdens het WK in Las Vegas.
Beer Batterink sierde de voorpagina's. Geen injectiespuiten, geen rare diëten. Gewoon goed trainen op zijn eigen wijze, gesteund door vrouw Alice en dochter Sylvie.
In mei 2014 haalde hij goud bij de Walter’s Cup. De beste bodybuilders van de Benelux doen hier elk jaar aan mee. The Beast werd hij liefkozend genoemd.

Tumoren

Henri Batterink kampte vanaf zijn achttiende met goedaardige tumoren. De gezwellen nestelden zich op de zenuwuiteinden. Artsen verwijderden twee tumoren uit zijn hoofd en later eentje uit zijn been.
Batterink raakte daardoor doof aan één oor en zijn linkerarm weigerde aanvankelijk dienst. 

Mores leren

In plaats van het hoofd te laten hangen, besloot de Staphorster zijn lijf flink mores te leren. Hoezo niet werken? Hij werd bankdrukker en later bodybuilder.
Het negatieve van zijn ziekte boog hij om in een drive om te trainen. Hij werd een voorbeeld. Overal ter wereld stond hij op de bühne met een torso waar menig filmster jaloers op was. "Ik hou wel van wat aandacht."

Doodvonnis

Tot begin vorig jaar. Pijn in het onderlichaam bleek geen goedaardige tumor te zijn zoals Batterink en zijn vrouw dachten, maar een kwaadaardige, uiterst agressieve vorm van kanker.
Juli vorig jaar kreeg Batterink het slechte nieuws te horen. Artsen gaven hem nog twee maanden. Het oersterke lijf van de Staphorster hield lang stand. Tot donderdagochtend.

Reportage

In februari maakte verslaggeefster Jauke Boerdam van RTV Oost nog een reportage over Batterink.  Deze reportage is hier terug te kijken
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.