nieuws

Solar City 2016 vooral een aanmoedigingsprijs voor Zwolle

"We zijn heel trots op deze prijs, maar zien het vooral als een aanmoediging om hard door te gaan." Dat zegt wethouder Filip van As van de gemeente Zwolle over de erkenning die de stad kreeg voor alle activiteiten op gebied van zonne-energie. Zwolle gaat een jaar door het leven als Solar City 2016.
Zwolle won het daarmee van onder meer Hardenberg, dat ook was genomineerd voor de titel Solar City.
Volgens wethouder Van As die vandaag een oorkonde in ontvangst nam - "die krijgt nog een mooi plekje" - is de prijs niet alleen van de gemeente, maar van alle burgers. Hij roemt de initiatieven die vanuit de bevolking zijn genomen voor het opwekken van duurzame energie, met name de zonne-energie. "Dat gaat verder dan alleen de projecten van Blauwvinger Energie."

Persoonlijke raad voor energiebesparing

"We gaan nu niet op onze lauweren rusten, maar willen de burgers in alle geledingen proberen te bereiken en te stimuleren om nog meer te doen met duurzame energie", zegt wethouder Van As. Daarvoor ontwikkelt de gemeente een energiebesparingsprogramma met adviezen voor inwoners. "Het gaat niet alleen om subsidie, maar ook om goede raad in persoonlijke situaties."
Gemeente Zwolle wil de komende tijd ook sportverenigingen benaderen om te bekijken wat er op sportparken kan gebeuren met zonne-energie.  

Blauwvinger Energie wil klimaatakkoord

Blauwvinger Energie zou het liefst op korte termijn een klimaatakkoord willen afsluiten met andere gemeenten en instellingen die verder willen met het opwekken van zonne-energie. "De ontwikkelingen moeten vanuit de samenleving zelf komen, want de grote energiebedrijven staan te ver af van de burger." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.