nieuws

Kamper Kogge hoopt op veel drukte bij binnenvaren Kampen

De Kamper Kogge meert vanmiddag om 15.00 uur aan bij de Koggewerf in Kampen. De bemanning hoopt dat veel mensen komen kijken en de kogge feestelijk verwelkomen.
Het schip met de twaalfkoppige bemanning voltooide vorige week zondag de Ommelandvaart door om het noordelijkste punt van Denemarken te varen. Een historische prestatie, want het is voor het eerst in zeer lange tijd dat een koggeschip die tocht voltooide.
Volgens schipper Tiemen Jan van Dijk is het inmiddels al doorgedrongen. "Ja absoluut. Niet alleen bij ons, maar ook bij andere mensen merken wij. Als we zien hoeveel mensen ons via Facebook hebben gevolgd en het nieuws in de gaten hebben gehouden, dan zien wij dat het echt leeft."

Groots onthaal verwacht

Van Dijk hoopt dan ook dat er veel publiek vanmiddag naar de Koggewerf komt. "Wij zetten hoog in en hopen op veel publiek. Het is toch iets unieks wat we hebben mogen doen. Wij hopen toch op zo'n vierduizend man."

Burgemeester aan boord

Niet alleen de twaalf bemanningsleden die tijdens de Ommelandvaart aan boord waren worden in het zonnetje gezet, zegt Van Dijk. "Ook de mensen die ons naar Lübeck hebben gevaren komen aan boord, want zonder hen hadden we dit niet kunnen doen. Daarna volgt de burgemeester en drinken we een borrel om de prestatie te vieren."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.