nieuws

Brookhuis regiotaxi ontslaat tachtig chauffeurs

Opnieuw onrust in het Twentse regiotaxivervoer. Als gevolg van aanhoudende rechtszaken is de gunning van het vervoer aan Brookhuis nog niet definitief, waardoor het bedrijf zich genoodzaakt ziet de contracten met zo'n tachtig chauffeurs niet te verlengen.Â
Brookhuis heeft de aanbesteding van het regiotaxivervoer gewonnen, maar door rechtszaken van concurrenten Connexxion en Taxi Luttikhuis is die gunning nog steeds niet definitief. Brookhuis heeft daarom voor de zekerheid de contracten met een deel van de chauffeurs niet verlengd. 

Ton per maand

De gemeenten hebben wel gevraagd om de tussenliggende maanden door te rijden tegen het huidige tarief. Maar Brookhuis wil dat niet. Al eerder heeft Brookhuis in kort geding geprobeerd het huidige contract met de gemeenten open te breken, omdat het bedrijf te laag had ingeschreven en er een ton per maand op bij moest leggen. 
Al met al betekent dit opnieuw onzekerheid voor een grote groep chauffeurs, volgens Brookhuis vooral mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die juist afkomstig zijn uit gemeenten die belang hebben bij banen voor die mensen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.