nieuws

Blog Arie Slob: Inspannend ontspannen op weg naar de Zwolse Halve Marathon

Zaterdag 11 juni komt er nu snel aan. Deze datum staat al maandenlang in mijn agenda vastgezet. Het is de dag dat de Halve Marathon van Zwolle weer op het programma staat. Ieder jaar weer een geweldig festijn waar ik niet bij wil ontbreken.
Hardlopen is namelijk helemaal mijn ding. Ik loop al hard vanaf mijn tienerjaren. Toen kwam ik erachter dat ik met mijn lange stelten best wel wat snelheid kon maken. Een sprint is echter niets voor mij. Geef mij maar een wat langere afstand. Zoals de halve marathon. Inspannend ontspannen is mijn beleving van hardlopen. Ik geniet ervan en hoop het nog lang te kunnen doen.

De duinen

Een halve marathon vraagt wel om de nodige voorbereidingen. Langzaam werk ik er naar toe. Allemaal op gevoel. Ik ben niet zo van de schema's enzo. Tot december vorig jaar was ik nog lid van de Tweede Kamer. Ik trainde dan afwisselend in de duinen tussen Scheveningen en Kijkduin, langs de uiterwaarden en in het buitengebied van Zwolle.

Terug in Zwolle

Inmiddels ben ik werkzaam als directeur van het Historisch Centrum Overijssel en de IJsselacademie. Ik heb nu weer wat meer tijd om doordeweeks in Zwolle te trainen. Daar woon ik sinds kort met mijn vrouw Marjette aan de rand van de stad. Onze vier kinderen zijn inmiddels allemaal uitgevlogen. We genieten van onze nieuwe huis en de prachtige natuur om ons heen  Ook is er voor mij nu weer wat meer tijd voor een wedstrijd. Zo heb ik kort geleden de Stationsloop tussen Ommen en Dalfsen nog gelopen. Daar kwam vroeger nooit van. Nu was ik erbij. Het was een prachtige loop.

Zwolse Halve Marathon

Uiteindelijk kan toch niets tippen aan de Zwolse Halve Marathon. De sfeer, het parcours, de aanmoedigingen langs de route, noem maar op. De datum van 11 juni komt nu snel dichterbij. De laatste trainingen staan op het programma. Ook even wat beter opletten bij het eten en drinken. Dat vraagt nog wel wat. Daarover in een volgende blog meer. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.