nieuws

Campinggasten De Worp Deventer 'op de vlucht' voor hoog water in de IJssel

De één ondergaat het heel rustig, een ander slaat de paniek om het hart. Gasten op camping De Worp in Deventer reageren heel verschillend op het hoge IJsselwater dat bezit neemt van het kampeerterrein.
Beheerder Martin van der Ploeg, een nuchtere Groninger, krijgen ze niet snel gek. "Gewoon rustig blijven, de kop koel houden en dan maar zien wat er gebeurt", zegt hij, terwijl hij de deels ondergelopen camping bekijkt.

Hartstilstand

Maar het gepensioneerde stel met caravan dat in de gaten kreeg dat de camping wel heel rap onder water loopt, vertrok ijlings. Martin van der Ploeg: "Hij had al eens eerder een hartstilstand gehad en zijn vrouw wilde hem nog langer in de familie houden. De man was erg onrustig door het wassende water. Dus ze zijn naar een andere camping vertrokken."
Die bezorgdheid wordt door maar weinig andere campinggasten gedeeld. De meesten verplaatsen als het nodig is hun tent in alle rust. Op het hoger gelegen deel van De Worp is nog plek zat. Maar een man en een vrouw met een camper zijn ook wel klaar met het hoge water en de aanhoudende regen. "We gaan op de vlucht voor het IJsselwater. Lekker naar Hongarije, lekker warm."
Maar bij beheerder Martin van der Ploeg blijven de telefoontjes gewoon binnenkomen. "Allemaal mensen die hier nog graag willen kamperen. En er is nog plek genoeg."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.