nieuws

Ondanks 10-jarig jubileum geen feest bij de Voedselbank Deventer

De Voedselbank Deventer bestaat tien jaar. Toch vieren de vrijwilligers van de hulporganisatie geen feest.
De Voedselbank Deventer begon in 2006 met de uitgifte van voedselpakketten. In die tijd gebeurde dat eens in de vier weken voor rond de tachtig huishoudens.

Enorme groei

Een heel verschil met nu, want sinds twee maanden kunnen de gebruikers wekelijks een voedselpakket komen ophalen. Het aantal huishoudens dat in Deventer gebruik maakt van de voedselbank steeg in die tien jaar van 80 naar een kleine 300. Oftewel, in Deventer zijn 800 mensen afhankelijk van de voedselbank. 'We hebben een enorme groei meegemaakt en daar zijn we niet blij mee. Daarbij denken we ook nog eens dat een groot aantal mensen zich schamen voor de situatie waar ze in zitten en zich derhalve niet melden bij de voedselbank', aldus Frederik Schaafstra, voorzitter Voedselbank Deventer.

Nederland in armoede

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft, neemt jaarlijks toe. Op dit moment leven er ruim 1,4 miljoen mensen in Nederland in armoede. Dat komt neer op 734.000 huishoudens. In januari 2016 tellen we in Nederland 520 officiële uitgiftepunten van de voedselbank. Zij voeden wekelijks 88.000 personen. In Overijssel hebben we het over 6.228 mensen en dat komt neer op ruim 2.433 pakketten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.