nieuws

Je verwacht het niet: een flamingo gespot in het Wierdense Veld

Wat een gekke vogel, dat dacht Jacqueline Albers uit Rijssen. Tijdens een rondje in het Wierdense Veld zag ze deze bijzondere watervogel in het wild, terwijl ze in Europa vooral worden gespot aan de Mediterrane kust.
"Ik ga zo'n drie keer per dag de natuur in, om foto's te maken. Zo ook afgelopen donderdag", vertelt Jaqueline. "'s Ochtends, 's middags en 's avonds. En elke keer zie ik wel wat bijzonders. Van raven tot zwarte reeën."

Een zwaan of...?

Zoiets bijzonders als een flamingo had ze nog niet eerder gezien. "Ik dacht eerst dat het een grote zwaan was. Maar het leek wel of het dier dood was. Met zijn kop helemaal naar beneden in het water."
"Heb even gekeken en ben daarna doorgereden. Eenmaal thuis zat het me niet helemaal lekker."

In volle glorie

Daarom is Jacqueline donderdagavond nog een keer langs de vogel gereden. En ja hoor, hij zat er nog. "In volle glorie stond hij daar. Wat prachtig om te zien."
"Ik heb zo'n bijzonder dier gezien op een zeer rustig moment. Zo bijzonder."

En nu...?

Jaqueline: "Ik ben er gisteren nog een keer langs gegaan. Helaas, geen flamingo meer te zien."

Hoe bijzonder is dit?

De vogels worden niet vaak gespot in Overijssel. Toch is de flamingo waarschijnlijk niet ver van huis. Vlak over de grens bij Groenlo ligt het Zwillbrocker Venn. Dit is de meest noordelijk gelegen broedplaats van flamingo's. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.