nieuws

Peter Müllenberg over overleden Muhammad Ali: "Het is een groot verlies"

Gisteren werd bekend dat Muhammad Ali is overleden. De bokslegende werd 74 jaar. Peter Müllenberg uit Almelo is momenteel één van de beste boksers van Nederland. Hij schrok gisteren van het nieuws.
"Schokkend nieuws als je dat zo 's ochtends leest. Ja dat is dan toch even slikken zeg maar. Je weet natuurlijk dat z'n gezondheid niet goed is, maar het moment dat het dan zover is schrik je toch weer", aldus de Almeloër.

Een boksicoon

Hij is te jong om de legendarische bokspartijen van Ali live te kunnen hebben gezien, maar kent hem wel goed: "Het is meer van horen en zeggen. We hebben natuurlijk wel alles teruggekeken. Ik denk dat de gemiddelde bokser al zijn partijen wel gezien heeft, in ieder geval de belangrijkste partijen. Hij was natuurlijk echt een boksicoon. Er is gewoon niemand tot nu toe die de allergrootste genoemd wordt en hij was wel echt de allergrootste. Ik denk als mens, maar ook als bokser. Hoe die deed en hoe die het bracht. Het is echt een groot verlies."
Müllenberg sprak ook over de profboksers die nu ook mee mogen doen aan de Olympische Spelen en zijn voorbereiding richting dat belangrijke evenement. Beluister de audio voor het hele gesprek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.