nieuws

TVC'28 blijft na kraker tegen BWO in 1e klasse, ook geen promotie Schalkhaar

TVC'28 heeft zich vanmiddag verzekerd van lijfsbehoud in de 1e klasse. De ploeg won bij het Hengelose BWO na strafschoppen en zorgde er daarmee voor dat die ploeg niet voor het derde jaar op rij promoveerde.
De eerste wedstrijd in Tubbergen was vorige week geëindigd in 1-1 en dus was er nog volop spanning. Na een klein half uur zorgde Niels Leemhuis voor de openingstreffer. Tien minuten voor rust maakte hij ook de 0-2. Na ruim een uur was de spanning echter terug toen Timo Voss de 1-2 maakte.
Een kwartier voor het einde benutte Dennis Kemerink een strafschop en was het dus 2-2. In de slotfase kopte Sven Weustink op de lat, maar het bleef 2-2 na 90 minuten en dus werd het verlengen. In die verlenging kwam TVC weer op voorsprong door Okker Schepers, maar opnieuw maakte BWO gelijk. Timo Voss was opnieuw de doelpuntenmaker. Door de 3-3 stand na 120 minuten moesten strafschoppen de beslissing brengen.
De eerste zes van beide ploegen gingen erin, de zevende van TVC werd gestopt, maar ook BWO miste de zevende. TVC maakte de achtste wel en omdat BWO daarna niet wist te scoren, blijft TVC in de 1e klasse en BWO in de 2e.

Ook Schalkhaar mist promotie

Schalkhaar wist net als BWO ook geen promotie te bewerkstelligen naar de 1e klasse. Tegen mede-tweedeklasser BVC'12 werd met 1-2 verloren. Ook die eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Na een half uur was het nog 0-0 in Schalkhaar, maar binnen vier minuten scoorde de ploeg uit Beek-Ubbergen twee keer. 0-2 was ook de ruststand. Twee minuten voor het einde kwam Schalkhaar nog wel terug in de wedstrijd via Paul Roetert, maar de gelijkmaker kwam er niet en dus blijft de ploeg tweedeklasser.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.