nieuws

Deventers Tweede Kamerlid Yücel gaat voor volgende periode: "Bedreigingen maakten mij sterker"

Keklik Yücel
Keklik Yücel
Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid Keklik Yücel uit Deventer laat weten zichzelf voor een volgende periode in de Kamer beschikbaar te stellen.
Via Twitter liet de 48-jarige Yücel weten vandaag begonnen te zijn met het ophalen voor handtekeningen, om gekozen te worden voor een volgende periode in de Kamer. "Ik heb het gevoel dat ik nog maar net begonnen ben", is haar reactie op de bekendmaking.
Yücel: "Ik heb al veel kunnen bereiken tot nu toe en ik heb het gevoel dat ik een verschil kan maken in de partij. Zolang ik dat gevoel heb, vind ik van mezelf dat ik moet doorgaan."

Bedreigingen

Yücel werd vorige maand via social media bedreigd in de kwestie rondom columniste Ebru Umar. De politica, zelf van Turkse komaf, gaf openlijk kritiek op mensen die het beleid van Turkse president Erdogan steunde, door Umar in Turkije te houden.

Geen twijfels door die bedreigingen?

"Die bedreigingen hebben mij alleen maar gesterkt om verder te strijden. Het geeft aan dat er fundamentele waarden in de maatschappij zijn waar ik voor wil blijven strijden. Waaronder dus ook vrijheid van meningsuiting."

Thuisfront

Yücel heeft genoeg energie voor een nieuwe periode bij de PvdA in Den Haag: "Ik heb de afgelopen maanden met dit idee gespeeld. Politiek vraagt om verantwoordelijkheid en daar moet je volledig voor willen gaan. Dan is het fijn als je de steun van het thuisfront hebt."
Ze is er nog niet, want eerst zal ze genoeg handtekeningen moeten verzamelen: "Na de handtekeningen mag ik dan op gesprek komen in de partij en daarna hoor ik de uitslag."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.