nieuws

FC Twente mag vandaag bezwaar tegen straf toelichten bij beroepscommissie

Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
FC Twente mag vandaag bij de beroepscommissie licentiezaken van de KNVB in Zeist toelichten waarom de club het oneens is met beslissing om de proflicentie in te trekken. De beroepscommissie behandelt het bezwaar van de club uit Enschede achter gesloten deuren.
De proflicentie van FC Twente werd in mei ingetrokken vanwege grote fouten van het oude bestuur op financieel gebied, onder meer bij de transfers van Dusan Tadic, Jesus Corona en Orlando Engelaar. De licentiecommissie bood de club wel direct een nieuwe licentie om in de Jupiler League te gaan spelen.
FC Twente meent dat proflicentie onterecht is ingetrokken omdat schoon schip is gemaakt, zoals in december met de KNVB werd afgesproken. FC Twente zegt dat ook was afgesproken dat het nieuwe bestuur niet gestraft kon worden voor het wanbeleid van de voorgangers. 
De landskampioen van 2010 wil snel duidelijkheid en stapte daarom ook naar de rechter. De rechtbank in Utrecht doet uiterlijk vrijdag uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen. Een uitspraak van de beroepscommissie wordt pas volgende week verwacht.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.