nieuws

Opmerkelijke stap in raad Almelo: oud-fractievoorzitter PvdA Loupatty naar VVD

Het Almelose PvdA-raadslid Willem Loupatty stapt over naar de VVD. Dat heeft zijn nieuwe partij vanmorgen bekendgemaakt. Loupatty werd eind vorige maand afgezet als fractievoorzitter.Â
De zittende wethouder Anja Timmer wilde stoppen. Maar de benoeming van de nieuwe wethouder liep anders dan verwacht. 

Wat is er ook alweer gebeurd?

Loupatty zag zichzelf als geschikte kandidaat voor het wethouderschap, maar daar dacht zijn partij PvdA anders over, want de partij droeg Jos Pierey voor als opvolger van Timmer. Dat gaf weer problemen in de gemeenteraad die een Almelose kandidaat wilde. Uiteindelijk bleef Anja Timmer voorlopig aan als wethouder.
Omdat Loupatty de voordracht van Pierey niet steunde, werd hij afgezet als fractievoorzitter.

Van de Pvda naar VVD

En dan is er vandaag de mededeling van fractievoorzitter Jemy Pauwels dat zijn partij een nieuw raadslid verwelkomt. Eén van PvdA-huize nog wel. "Daar is uitvoerig over gesproken in de fractie en met het bestuur van de VVD", zegt Pauwels. De overgang wordt binnen de VVD niet als probleem gezien.
"Vanuit zijn sociaal liberale achtergrond kan dat prima. Hij vindt dat er een goed sociaal netwerk moet zijn voor mensen, maar mensen moeten ook voor zichzelf zorgen", aldus Pauwels. "Het past ook binnen de nieuwe politiek, waarin veel draait om samenwerking."

Keuze voor stabiliteit

Bovendien wil de VVD voorkomen dat Loupatty verder zou gaan als eenmansfractie, wat zou leiden tot een verdere versplintering van de gemeenteraad van Almelo. De 35-koppige raad in Almelo telt al 15 partijen "We kiezen ook voor stabiliteit in de gemeenteraad." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.