nieuws

Groenpaviljoens voor boontjes en bier in Zwolle

Het eerste groenpaviljoen in Zwolle is bijna klaar. Deze staat op het Lubeckplein. Het gaat om grote plantenbakken die in een cirkel staan en die met bogen met elkaar verbonden zijn zodat ze een koepel vormen. In die bakken worden groentes gekweekt.
Het groenpaviljoen moet de omgeving van Lubeckplein aan de zuidkant van het station wat opvrolijken. De komende drie jaar wordt daar gewerkt aan de zogeheten spoorzone. Dat is een project waarbij de bushaltes aan de voorkant van het station worden verplaatst naar de achterkant.

Kweken in de stad

Het initiatief voor deze bijzondere paviljoens is van beeldend kunstenaar Merijn Vrij uit Groningen. Zijn bedoeling is om de land- en tuinbouw dichter bij de stad te brengen. In het paviljoen worden banken aangebracht zodat mensen daar kunnen gaan zitten. Het verzorgen van de planten gebeurt door leerlingen van de Groene Welle. De school zit om de hoek.

Bonen en frambozen

Leerlingen hebben onder meer bonen en frambozen geplant. Vanaf augustus kan er waarschijnlijk geoogst worden. En iedereen die dat wil mag dat dan ook doen.

Bier

Later deze week wordt er een tweede groenpaviljoen geplaatst op het Broerenplein in de binnenstad van Zwolle. In deze bakken wordt hop verbouwd waar de stadsbrouwerij Hettinga in Zwolle een biertje van gaat brouwen. In de periode september / oktober zal het eerste biertje van deze hop gedronken kunnen worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.