nieuws

Medisch team klaar voor Halve van Zwolle

Het medisch team van de Zwolse Halve Marathon is klaar voor het hardloopevenement dat aanstaande zaterdag wordt gehouden.
Ruim 40 vrijwilligers telt het medisch team van de populaire hardloopwedstrijd die in onze provinciehoofdstad wordt gehouden. 'Het team staat en wordt aangevuld door de ambulancedienst, het Rode Kruis en het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. In principe kunnen de draaiboeken van voorgaande edities weer uit de kast maar toch werken we continu aan verbeterpunten', aldus Hans van Snick, hoofd medisch team van de Zwolse Halve Marathon.

Vrijwilliger

Al vijftien jaar is Hans van Snick als vrijwilliger betrokken bij de Halve van Zwolle. 'In de beginjaren liep ik eerst zelf en hielp vervolgens in het finishgebied bij de medische verzorging. Toen hadden we een paar honderd deelnemers', aldus van Snick.

Uitverkocht

Dit jaar, tijdens de zestiende editie, is de Halve van Zwolle met 4.000 deelnemers uitverkocht. En ook de 4 EM heeft met 8.500 hardlopers aan de start de deelnemerslimiet bereikt. 'Ja, en dan zit eerst effe zelf een rondje doen er niet meer in. Maar, dat vind ik geen probleem. Ben op deze manier heerlijk met het evenement verbonden', aldus van Snick.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.