nieuws

Raad van State doet niets aan natuurvergunning voor mestverwerker Zenderen

Raad van State
Raad van State
Er wordt niets aangepast aan de natuurvergunning die de provincie Overijssel heeft verleend voor een mestverwerker in Zenderen. Volgens de Raad van State is de vergunning terecht verleend. Het bezwaar van Behoud Elhorst Vloedbelt en Gemeenschapsbelangen Zenderen heeft geen gevolgen.
De komst van de mestverwerker in Zenderen is omstreden. Omwonenden van de locatie, Elhorst Vloedbelt, zijn tegen, net als de gemeente Borne. Die besloot gisteren naar de rechter te stappen, omdat een mestverwerker te veel overlast zou veroorzaken.

'Flinke toename stikstof'

De stichtingen Behoud Elhorst Vloedbelt en Gemeenschapsbelangen Zenderen stonden eind maart voor de Raad van State. Volgens hen was de bekendmaking van de natuurvergunning gebrekkig.
Ook zou een mestverwerker in het gebied een flinke toename van stikstof in beschermde natuurgebieden in de wijde omgeving veroorzaken. En daarover zouden gemeenten waarin die natuurgebieden liggen niet zijn geïnformeerd. 

Bezwaren van tafel

Die bezwaren zijn van tafel geveegd. Het verlenen van de natuurvergunning is voldoende bekendgemaakt, vindt de Raad van State. De toename van stikstof is niet bewezen en Twence neemt voldoende maatregelen om toename te voorkomen. Daarom hoeven andere gemeenten ook niet te worden geïnformeerd. 
De uitspraak van de Raad van State betekent nog niet dat de mestverwerker definitief komt. Daarvoor is het onder meer afwachten wat uit de rechtszaak komt die de gemeente Borne wil aanspannen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.