Mishandelde James uit Almelo: "Ik heb nog nooit zoiets heftigs meegemaakt"

Een kapot gebit, verwondingen in zijn gezicht en pijn op zijn borst: het resultaat van een paar forse klappen die de 17-jarige James Nzima uit Almelo kreeg.Â

James en een vriend zijn op de kermis in Geesteren, rond een uur of één willen de twee naar huis gaan. Op een terras van een café zien ze flesjes bier staan die nog dicht zitten.

"We waren dorstig en pakten de flesjes. Een man riep dat het bier van hem was. De sfeer sloeg meteen om en we hebben het bier weer neergezet", vertelt James. 

'Vieze zwarte'

Een groep mannen komt op James en zijn kameraad af. "Eén van de mannen riep: 'Kankerneger, vieze zwarte, ga terug naar je eigen land, zwarte'. Ik zei hem daar wat van en toen kreeg ik een klap en een stomp op mijn borst."

Hoeveel mannen het waren weet James niet. "Ik dacht zeven tot tien, maar volgens mijn maat waren het er zeker wel veertien. Hij kon daarom ook niets doen."

'Nog nooit zoiets heftigs meegemaakt'

De Almeloër mist nu een voortand. "Mijn kin doet pijn en zit onder de schaafplekken en ik heb last van mijn borst. Maar ik heb niet alleen lichamelijke klachten, ook psychische."

"Ik heb nog nooit zoiets heftigs meegemaakt. Ik heb wel vaker racistische opmerkingen naar mijn hoofd gekregen maar nog nooit dit soort opmerkingen."

Meer over dit onderwerp:
Almelo Geesteren Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren