nieuws

Adders verstoppen zich in de natuur van het Reestdal

"Hij heeft ons al lang in de gaten", zegt Hans Dijkstra terwijl hij om zich heen de grond continu in de gaten houdt. "Ze zijn er wel, maar ze laten zich nog niet zien."
In het Reestdal leven nog reptielen die in de rest van Overijssel weinig voorkomen. Eén daarvan is de adder, de enige giftige slang die nog in het wild leeft in Nederland. Terrein-beheerder Hans Dijkstra van Landschap Overijssel wijst ons aan waar de dieren over het algemeen vaak zitten in het Reestdal. Voor het beet van deze slang moet je trouwens wel oppassen, maar een fatale afloop is in Nederland uiterst zeldzaam. 

De Reest

Het hart van het Reestdal is het slingerende riviertje de Reest. Tientallen kilometers lang vormt dit water de grens tussen Overijssel en Drenthe. Omdat de Reest nooit rechtgetrokken is, is het gebied nog authentiek. In het voorjaar zie je er bloeiende hooilanden, wuivend graan en hoor je het kabbelende water op de achtergrond.
Meer zien van Mooi Overijssel? Bekijk dan ons videoarchief vol met mooi beeldmateriaal van Overijssel, of ga naar onze Facebookpagina voor een kijkje achter de schermen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.