Gediscrimineerde en mishandelde James (17) zoekt publiciteit om dader te vinden

Hij heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie. De 17 jarige James Nzima uit Almelo, die afgelopen weekend op de kermis in Geesteren vanwege zijn huidskleur ernstig mishandeld is.

Vanwege een misverstand om een paar biertjes kreeg de jongen ruzie met een grote groep, merendeels dronken, cafébezoekers die racistische opmerkingen naar hem maakten.

Hoe zwaar is hij toegetakeld?

Toen de Almeloër vroeg of ze daarmee wilden stoppen, werd hij door de groep aangevallen en kreeg van één van de mannen een enorme harde klap in zijn gezicht. Daardoor raakte zijn gebit ernstig beschadigd en mist hij een voortand. Ook liep hij diverse verwondingen in zijn gezicht op.

Wat voor stappen onderneemt James?

Hij doet op Facebook en in diverse media een dringende oproep aan getuigen die het incident gezien hebben om zich te melden. Hij wil de dader opsporen. Niet alleen om de schade te verhalen, maar ook om te horen waarom de man zo agressief gereageerd heeft.

Onbegrijpelijk

"Ïk snap niet dat een volwassen groep mannen een minderjarige met z'n allen zo te lijf gaan. Dat je racistische opmerkingen maakt is al belachelijk, maar dat je iemand zo zwaar toetakelt om zijn huidskleur is onbegrijpelijk. Dat dit nog kan in 2016, ik snap er niets van", aldus een zwaar aangeslagen James Nzima.

Steun

Inmiddels heeft hij via zijn Facebook pagina al veel steunbetuigingen en een aantal nuttige reacties gekregen. Die heeft hij aan de politie doorgegeven die een onderzoek naar zowel de mishandeling alsmede het discriminerende gedrag is gestart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Discriminatie Mishandeling Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren