nieuws

Burgerforum Losser blijft actie voeren tegen hoge parkeertarieven MST Enschede

Burgerforum Losser blijft actie voeren tegen de hoge parkeertarieven van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Ze zijn het niet eens met de reactie van de gemeente Enschede. Die zegt dat het aantal klachten wel meevalt en dat de tarieven dus ongewijzigd blijven.
De gemeente Enschede zei dit na een onderzoek naar het parkeergedrag van bezoekers van het ziekenhuis die aangewezen zijn op de parkeervoorzieningen in de Van Heekgarage.

Actie voeren

Burgerforum Losser gaat reacties en handtekeningen bundelen om zich te verzetten tegen de hoge parkeertarieven. "De gemeente zegt geen klachten te horen, maar hoe kan het dan dat ik ze wel hoor?", vertelt fractievoorzitter Lies ter Haar van Burgerforum. 
Wethouder van Agteren van de gemeente Enschede gaf in een eerder interview aan dat de bal bij het MST ligt. Volgens Van Agteren koos het ziekenhuis er zelf voor om in de binnenstad te blijven en daarom gebruik moet maken van de parkeervoorzieningen in de Van Heekgarage. Daar gelden dezelfde tarieven als in de rest van de binnenstad. De gemeente is niet van plan de tarieven te verlagen. 
MST gaf eerder aan dat het ziekenhuis in Enschede genoodzaakt is om in de Van Heekgarage de parkeertarieven te hanteren van de gemeente Enschede. Zij kunnen alleen met kortingsregelingen de tarieven verlagen. Die zijn er op dit moment voor mensen die vaker naar het ziekenhuis moeten en voor patiënten die een dagbehandeling ondergaan. 

Wat nu?

Ter Haar gaat de reacties bundelen en aan de gemeente aanbieden. "Ik wil dat de gemeente Enschede deze klachten serieus gaat nemen, want de reactie op de resultaten van het onderzoek is ronduit teleurstellend."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.