nieuws

Orkest van het Oosten en Gelders Orkest moeten samenwerking onderzoeken

Het Orkest van het Oosten in Enschede en het Gelders Orkest in Arnhem moeten zelf onderzoeken of en hoe ze samen willen gaan en welke koers ze willen varen. Daar moeten ze vier jaar de tijd voor krijgen.
Dat zijn beide provinciebesturen vanmiddag overeengekomen tijdens een vergadering in Zwolle. De Raad voor Cultuur adviseerde eerder aan minister Bussemaker dat beiden orkesten best samen kunnen. De provinciebesturen zien een samenwerking tussen de orkesten wel zitten maar vinden wel dat de orkesten zelf aan moeten geven hoe ze dat zouden willen. Een fusie tussen beide orkesten is daarom niet uitgesloten.
Volgens gedeputeerde Hester Maij is het belangrijk dat er een kwalitatief goed symfonieorkest is voor het oosten van het land. Gedeputeerde Josan Meijers van de provincie Gelderland noemde dat het belangrijk is dat Oost Nederland voldoende toegang hebben tot mooie muziek. Ook moeten er in beide provincies voldoende kwalitatief goede musici zijn. 
De beide gedeputeerden gaan binnenkort daarover in gesprek met minister Jet Bussemaker. Uiteindelijk moet de minister beslissen of de orkesten ook vier jaar de tijd krijgen om uit te zoeken of en hoe ze samen kunnen gaan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.