nieuws

Zwartlopers bemoeilijken organisatie avondvierdaagse Hengelo

Het is een toenemend probleem voor de organisatie van de avondvierdaagse in Hengelo. Zwartlopers, oftewel vaders, moeders, opa's en oma's, broers en zussen die zonder kaartje meelopen met één van de deelnemers aan het evenement.
De honderden extra wandelaars zorgen voor problemen. De organisatie en de route zijn niet ingericht op grote hordes zwartlopers.

Om hoeveel extra mensen gaat het?

De avondvierdaagse in Hengelo kwam daardoor afgelopen maandag in de problemen. In plaats van zo'n 5000 deelnemers liepen er misschien wel zesduizend wandelaars mee. Daardoor stokte de doorstroom, en ontstonden op sommige punten onveilige verkeerssituaties. Ook waren er klachten over een tekort aan drink bidons.

Koop een kaartje

Anja van Raalte, van de Hengelose organisatie betreurt dat. Ze doet een dringend beroep op mensen om hiermee rekening te houden. "Als je mee wil lopen met de vierdaagse is dat natuurlijk prima, maar geef je op en koop een kaartje. Alleen op die manier kunnen wij de organisatie goed laten verlopen."

Deelname goedkoop

Meelopen in de avondvierdaagse is niet duur. Voor vier dagen inclusief medaille betalen de deelnemers slechts zes euro en vijfentwintig eurocent. "Voor die prijs hoeft niemand het te laten" aldus van Raalte "Wij gebruiken het startgeld voor het regelen van onder meer de vergunning, de muziek, entertainment, medische zorg, en niet te vergeten het uitzetten van een prachtige wandelroute met voldoende verkeersregelaars en politiemensen om de avondvierdaagse goed te laten verlopen." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.