Verdachte gooien molotovcocktail moskee Enschede blijft vastzitten

De 34-jarige man die betrokken was bij het gooien van molotovcocktails naar een moskee in Enschede, blijft langer vast zitten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van brandstichting met terroristisch oogmerk. Vandaag verscheen hij voor het eerst voor de rechter.

Volgens het Openbaar Ministerie wilde de man bewust de bezoekers van de moskee angst aanjagen en heeft hij zicht daarmee gericht tegen een bepaald deel van de bevolking. Om die reden is er volgens het OM sprake van een terroristisch oogmerk.

 

Molotovcocktail

De molotovcocktails werden op 27 februari naar de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede gegooid. Op dat moment waren er zo'n dertig mensen in de moskee aanwezig, waaronder kinderen.

In totaal zijn er zes verdachten aangehouden. Het gaat om om vijf mannen en een vrouw. De vrouw is inmiddels door de rechtbank in vrijheid gesteld. Het is nog niet bekend of zij vervolgd wordt voor betrokkenheid bij de zaak. 

Zaak in juli verder

De 34-jarige die vandaag voor de rechter verscheen is de eerste verdachte die in de nacht van de brandstichting is aangehouden. De vier andere verdachten, die nog vast zitten, worden vrijdag 8 juli voor de rechter verwacht.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren