nieuws

Staatssecretaris onderzoekt waarom er te veel treinen met gevaarlijke stoffen door Overijssel rijden

Goederentrein
Goederentrein
Hoe kan het dat er veel meer treinen met gevaarlijke stoffen door Oost-Nederland rijden dan is toegestaan? Die vraag wil staatssecretaris Sharon Dijksma beantwoord hebben. Naar aanleiding van die antwoorden besluit Dijksma of en welke maatregelen nodig zijn.
De afgelopen weken is bij verschillende provincies en gemeenten onrust ontstaan toen bleek dat het aantal treinen met gevaarlijke stoffen dat door Overijssel rijdt veel hoger is dan afgesproken. Overijssel en Gelderland hebben daarover een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. 

Wagons met brandbaar gas

Eén van de uitschieters zijn wagons met brandbaar gas. Jaarlijks mogen er maar tien rijden; in negen maanden tijd waren dat er maar liefst 1900. Tot afgrijzen en boosheid van wethouder Liesbeth Grijsen van de gemeente Deventer.
Tijdens een bijeenkomst in Eindhoven, met onder meer ProRail en vervoerders, heeft Dijksma aangegeven te gaan onderzoeken hoe het kan dat het aantal overschreden wordt. Volgende maand moet meer duidelijk worden over de oorzaak.
Grijsen is blij met de toezegging. "Ik ben zeer positief over deze snelle actie van mevrouw Dijksma. Een week geleden heeft Landsdeel Oost een brief gestuurd en nu zitten we om tafel. Dat laat zien dat zij de problematiek serieus neemt en dat wekt vertrouwen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.