nieuws

Oplichter dupeert Overijsselaars voor tienduizenden euro's

Man uit Apeldoorn verdient tienduizenden euro's met oplichting
Man uit Apeldoorn verdient tienduizenden euro's met oplichting
Een man uit Apeldoorn is aangehouden voor het oplichten van mensen uit onder meer Hengelo en Wijhe. De verdachte deed alsof hij zijn slachtoffers hielp met hun schulden en het beheren van budgetten, maar stak ondertussen tienduizenden euro's in eigen zak.
Negentien slachtoffers uit heel Nederland kwamen via internet terecht bij het bureau dat de man voor de oplichting had opgezet. Hij zou de openstaande rekeningen afhandelen en had daarvoor een aparte rekening geopend waarop het inkomen van de slachtoffers binnenkwam. Vervolgens kregen zij een bedrag om van te leven.

'Ik betaal jullie schuldeisers'

Van de rest van het geld zouden de schuldeisers betaald worden, was de afspraak. De verdachte betaalde inderdaad één openstaande rekening, zodat de slachtoffers geen argwaan zouden krijgen. Maar vervolgens gebeurde niets. 
De gedupeerden kwamen daar pas achter op het moment dat schuldeisers weer aanklopten. De schulden waren helemaal niet afgelost en de verdachte was vervolgens onbereikbaar. De slachtoffers deden vorig jaar aangifte van de oplichting. De politie kreeg in maart toestemming om de verdachte aan te houden, maar die was onvindbaar. Uiteindelijk is hij afgelopen week alsnog aangehouden.

TROS Opgelicht

Onder meer het tv-programma TROS Opgelicht besteedde aandacht aan de zaak. Tijdens het politieonderzoek kwamen drie andere mannen als mogelijke medeverdachten in beeld. Wat hun rol is geweest wordt nog verder onderzocht. Waar het geld is gebleven is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.