nieuws

Oranje doet niet mee op het EK, Dalfsen juicht voor de Rode Duivels

Supporters van de Rode Duivels
Supporters van de Rode Duivels
Belgisch bier op de tap, Vlaamse frieten in de vriezer en Manneken Pis op de bar. Café Trefkoele plus in Dalfsen is omgetoverd tot een Belgisch café, daar juichen ze dit EK voetbal voor de Rode Duivels.
"Nederland doet niet mee en we wilden toch wat met het EK doen. Duitse feestjes hebben we de laatste jaren al genoeg gehad, dus we dachten: 'We toveren de boel om tot een Belgisch café', een keer wat anders", laat medewerker Matthias de Roo weten. 
"We hebben Vlaamse frieten, Belgisch bier op de tap en Manneken Pis staat op de bar, de Rode Duivels zijn in goede vorm, en het grote scherm hangt. Wij zijn er klaar voor."

Waarom België?

De meeste mensen reageren positief op het idee. "Een aantal had liever dat we voor Duitsland of een ander land waren geweest. Maar er komen nu ook al mensen op het terras zitten die beginnen met Belgische moppen tappen."
Of het storm gaat lopen weet De Roo niet. "Als Nederland zelf had meegespeeld hadden we het niet op grote schermen uitgezonden. Dat feestje laten we over aan de organisatoren die een scherm plaatsen op het plein in Dalfsen. Dit jaar komt dat grote scherm niet en kunnen mensen hier gaan zitten."

'We blijven voor België'

Mochten de Rode Duivels in de eerste ronde uitgeschakeld worden dan wordt er niet geswitcht naar een ander land. "Nee, we zijn voor België, als ze eruit vliegen gaan we niet ineens een Duits café worden, of welk land dan ook."

Niet de enige

Trefkoele Plus is niet het enige café waar ze gaan juichen voor de Belgen. Ook in het Proeflokaal België in Enschede en Almelo hangen grote schermen waar de wedstrijden worden uitgezonden.
De Rode Duivels spelen hun poulewedstrijden op 13, 18 en 22 juni. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.