nieuws

Nieuw verzoek Kampense moordverdachte om reconstructie chaletmoord Ermelo afgewezen

Hoofdverdachte Janet S. uit Kampen
Hoofdverdachte Janet S. uit Kampen
De rechter heeft opnieuw een verzoek om een schouw en reconstructie in de zaak rond een moord in een chalet in Ermelo afgewezen. De 30-jarige Janet S. uit Kampen is hoofdverdachte in de zaak. Ze zou in maart 2014 de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf hebben gedood met een bijl of mes.
Dat gebeurde in een chalet in Ermelo, na uit de hand gelopen chantagepraktijken na één of meer seksafspraakjes. Vervolgens werd het chalet in brand gestoken, volgens het Openbaar Ministerie met hulp van medeverdachten. S. zit als enige verdachte nog steeds vast.

Alle onderzoekswensen afgewezen

Ook de andere onderzoekswensen die tijdens de regiezitting van 25 mei door de advocaat van S. werden ingediend, zijn door de rechter afgewezen. De twee andere verdachten hadden geen onderzoekswensen. In maart wees de rechter ook al een verzoek om een schouw en een reconstructie af.
Volgens de rechter is aanvullend onderzoek door een nieuwe deskundige niet noodzakelijk. De verdediging kon ook niet voldoende motiveren waarom nieuw onderzoek gedaan moet worden naar het tijdstip van overlijden van het slachtoffer.
De inhoudelijke behandeling van de zaak vindt mogelijk dit najaar plaats.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.