nieuws

75-jarige buurtbuschauffeur uit Wijhe moet stoppen met rijden vanwege leeftijd

Bert Evers moet noodgedwongen afscheid nemen als buurtbusbestuurder
Bert Evers moet noodgedwongen afscheid nemen als buurtbusbestuurder
"Heel jammer, maar dat zijn nu eenmaal de regels", zegt Bert Evers (75) uit Wijhe teleurgesteld. Wie als vrijwillige chauffeur van de buurtbus de leeftijd van 75 jaar bereikt, mag niet meer op de bus als chauffeur.
"Ik rijd nog steeds wekelijks met veel plezier in de buurtbus van Wijhe naar Raalte en terug. Het contact met de passagiers en de collega-chauffeurs, dat zal ik zeker gaan missen."
Evers was er sinds de start van de buurtbuslijn Wijhe-Raalte, in 2010, bij als chauffeur en is sinds enkele jaren ook bestuurslid. Vorige week werd hij 75 jaar en dus moet hij noodgedwongen afscheid nemen van zijn geliefde vrijwilligerswerk.

Versierde bus

Vandaag werd hij door zijn medebestuursleden in een versierde bus opgehaald om naar de vergadering te gaan. Zijn vrouw Berty kreeg een bos bloemen en voor de chauffeur zelf lag er een lekkere attentie klaar als dank voor zijn vele jaren inzet als chauffeur.
Evers blijft nog wel betrokken bij de buurtbus als bestuurslid, dus hij hoeft geen definitief afscheid te nemen van de vrijwilligersclub.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.