nieuws

Isala in Zwolle op drie na meest gastvrije ziekenhuis van Nederland

Ziekenhuis Isala in Zwolle
Ziekenhuis Isala in Zwolle
Isala in Zwolle is op het gebied van gastvrijheid het vierde beste ziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis ontving vanavond, tijdens de uitreiking van de Gastvrijheidszorg Award, vier sterren voor haar gastvrijheid. En dus wordt er morgen getrakteerd.
Ziekenhuis Bernhoven in Uden mag zich, net als vorig jaar, een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland noemen. Het Westfriesgasthuis in Hoorn werd tweede, gevolgd door het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.
150 zorginstellingen deden dit jaar, verdeeld over verschillende categorieën, mee aan 'Gastvrijheidszorg met Sterren'.

De winnaars, genomineerden en de resultaten van alle audits zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2016.

Trots op resultaat
Isala deed dit jaar voor het eerst mee. Johan Jonker, klantmanager Facilitair bedrijf en voorzitter themagroep Gastvrijheid Isala, kijkt terug op een geslaagde avond.
"Natuurlijk zou het gaaf geweest zijn om betiteld te worden als het meest gastvrije ziekenhuis. Maar de nominatie betekent al dat gezien wordt dat we op de goede weg zijn en met goede dingen bezig zijn voor onze gasten.
Ik vind dan ook dat alle medewerkers van Isala trots mogen zijn op het behaalde resultaat. Wij hebben nu genoeg punten die we voor onze patiënten en bezoekers kunnen verbeteren en daar gaan we, ondersteund door deze nominatie, enthousiast mee verder."

Mystery audit
In maart vonden er twee audits, waaronder een mystery audit, plaats om de gastvrijheid te beoordelen. Er werden verschillende gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld de Cliëntenraad, patiënten, medewerkers en het management.
Het aantal sterren is gebaseerd op basis van gastvrijheidsbeleid, gastvrije zorg in de praktijk, eten en drinken, sfeer, klachtenbehandeling en observaties op basis van een rondgang.
Ook is er gekeken naar de resultaten van de Gastvrijheidsmonitor; ingevulde vragenlijsten over gastvrijheid door medewerkers, vrijwilligers, patiënten en familieleden.

Traktatie
Patiënten en bezoekers worden morgen getrakteerd op verse smoothies/sappen.
En voor een langere periode wordt bij de ingangen van (poli)klinieken structureel een stuk fruit aangeboden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.