nieuws

Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle, twee Enschedese musea onder één 'dak'

Het Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle gaan samenwerken. Beide Enschedese musea gaan werken volgens dezelfde visie, onder één gezamenlijke directie. De samenwerking moet nog dit jaar gestalte krijgen.
Van een fusie zal geen sprake zijn, want de museumstichtingen blijven zelfstandig opereren om juridische redenen. Ook voor het publiek zullen het twee verschillende musea blijven.

Familiemuseum

Museum TwentseWelle ontwikkelt zich tot een veelzijdig familiemuseum waar de menselijke verbeelding in de volle breedte gepresenteerd wordt. Het draait om de kennis, het experiment en het meedoen. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum dat beschouwelijk is en dat belangrijke tentoonstellingen organiseert voor een landelijk publiek. Het museum stelt de intuïtie van de kunstenaar centraal.
Het 'Rijks' heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de meest innovatieve musea van Nederland en is daarmee van nationale betekenis, waar TwentseWelle meer een regionaal belang dient. 

Cultuurbeleid

Met de samenwerking volgen TwentseWelle en het Rijksmuseum Twenthe het advies van de Raad voor Cultuur om het landelijk cultuurbeleid beter te laten aansluiten op de kwaliteiten van de stedelijke regio Twente.

Arnoud Odding wordt directeur-bestuurder van beide musea. Helma Hoving, die in de afgelopen tijd al interim directeur was van Museum TwentseWelle, wordt adjunct-directeur met als speciale verantwoordelijkheid de integratie te begeleiden tot één slagvaardige organisatie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.