nieuws

FC Twente verliest kort geding: KNVB mag licentie intrekken

De KNVB mag de licentie van FC Twente intrekken en de club laten degraderen naar de Jupiler League. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanmiddag in een schriftelijke uitspraak bepaald. FC Twente is teleurgesteld over die uitspraak en denkt na over juridische vervolgstappen.Â
De uitspraak is een grote klap voor FC Twente dat bij de rechter beroep had aangetekend tegen de straf die de licentiecommissie had opgelegd aan de club. 

Decemberbesluit geen vrijbrief

Volgens de rechter had FC Twente het Decemberbesluit niet als een vrijbrief mogen opvatten. 
Advocaat Segaar van FC Twente stelde twee weken geleden dat de KNVB niet duidelijk genoeg is geweest over de afspraken die FC Twente en de licentiecommissie hebben gemaakt over dat zogenoemde Decemberbesluit.
Daar zou volgens FC Twente zijn afgesproken dat misstanden die na 15 december nog aan het licht zouden komen, niet mee zouden wegen in het besluit van de licentiecommissie over de straf voor FC Twente. Dat is wel gebeurd en had niet gemogen, vindt FC Twente. De KNVB is het daar niet mee eens.
De rechter stelt dat de licentiecommissie consequenties mocht verbinden aan de uitkomsten van het onderzoek. 

Rechter toont ook begrip

De rechter stelt in het vonnis dat hij zich ook kan voorstellen dat alle aandacht van FC Twente vanaf december 2015 gericht was  op schoon schip maken. De rechter kan daarom wel begrijpen dat FC Twente conclusies heeft getrokken uit mailverkeer met de KNVB.
Maar volgens de rechter waren deze e-mails niet genoeg om te concluderen dat de licentiecommissie geen sancties zou kunnen verbinden aan feiten die tijdens het onderzoek boven water kwamen.
De KNVB heeft volgens de rechter bij haar beslissing rekening gehouden met de inspanningen van het nieuwe bestuur om tot een schoon, nieuwe FC Twente te komen. Daarom vindt de rechter dat de KNVB in "redelijkheid tot een beslissing heeft kunnen komen."

Gaat FC Twente in hoger beroep?

Dat is nog niet bekend. FC Twente is zeer teleurgesteld, maar respecteert de uitslag. Dat zegt de club in een eerste reactie. FC Twente beraadt zich wel op juridische vervolgstappen.
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.