nieuws

Geen vlaggen, toeters of bellen; het is stil en saai in de Deventer 'oranjestraat'

Ze spoten er eerder een auto oranje, hingen een oranje fiets in de boom en keken voetbal in een snikhete oranje tent. Maar in de Deventer Sanatoriumdwarsstraat is er vlak voor het EK-voetbal 2016 begint geen oranje te bekennen.
Nou ja, in het raamkozijn bij Jopie Voortman staan een paar oranje viooltjes, maar die hebben niks met oranjegekte te maken. Integendeel, in het Rode Dorp in Deventer zijn ze wel even klaar met het Nederlands elftal. "Jammer dat ze er niet bij zijn, maar die knuppels hebben het aan zichzelf te danken", zegt Voortman.

In de brand

Haar buurvrouw Irma Sanna is getrouwd met een Italiaan. "We hebben nog een Italiaanse vlag, misschien dat we die gaan ophangen", zegt ze. Een andere buur is van Duitse komaf, wellicht dat daar nog een Duitse vlag naar buiten komt. Maar een fiets in Belgische kleuren in de boom, zoals eerder een oranje tweewieler, dat gaat niet gebeuren. "Want die gaat in de brand", zegt de bewoner op de hoek met de Landstraat.
Een zwembadje in de straat biedt nu het enige vertier. "Saai en stil inderdaad", zegt Irma Sanna. En Jopie Voortman vult aan: "Ik denk dat ik nu maar tennissen ga kijken. En de Olympische Spelen. En het schaatsseizoen, daar verheug ik me nu alweer op." En voetbal kijken? "Ik denk het niet, misschien een stukje. Maar ik heb ook geen voorkeur voor een land, ze bekijken het maar."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.