Na de Brabantse frikadellenvlaai is er nu de Sallandse biercake

Vanaf vandaag te krijgen: een biercake. Het is iets minder vergezocht dan een frikadellenvlaai, maar volgens de Raaltense bakker Patrick Jorink niet minder smakelijk.

"Dit is begonnen als idee voor vaderdag", zegt de bakker. "Vaders drinken over het algemeen bier, wij zijn een bakkerij. Dat gecombineerd is een biercake."

En die frikadellenvlaai dan? Was dat het inspiratiebron voor een Sallands alternatief? "Helemaal niet", lacht Jorink. "Maar het is natuurlijk wel een goed idee om dit als Overijssels alternatief in te zetten."

Wat voor bier wordt er gebruikt?

De Raaltense bakker gebruikt ook een Raaltens biertje: het Sallands Landbier. "Zij zitten ook in Raalte. Zo versterk je elkaar met streekproducten. Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten."

Wat vindt de Sallandse bierbrouwer van deze cake?

Woensdag is de eerste cake aangeboden aan de brouwers van het bier wat in de cake verwerkt zit. Johan Nijhof, van het Sallands Landbier, vind de cake zeer geslaagd: "Je proeft echt die biersmaak in de cake."

"Toen Patrick naar ons toe kwam met idee waren we meteen positief. Het is weer eens wat anders met ons bier."

Meer over dit onderwerp:
bakker raalte Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren