nieuws

Blog Arie Slob: Zorg dat je erbij bent zaterdagavond

Hardloopteneu tijdens Zwolse Halve Marathon
Hardloopteneu tijdens Zwolse Halve Marathon
De Zwolse Halve Marathon komt nu wel echt heel dichtbij. Tijd om de outfit van zaterdagavond eens te inspecteren.
Een paar maanden geleden heb ik nieuwe loopschoenen gekocht. Inmiddels zijn ze goed ingelopen. Er is een tijd geweest dat ik met lange broek en een katoenen t-shirt liep. Dat heb ik snel afgeleerd. Dat t-shirt hing aan het eind van de wedstrijd als een blok beton aan mijn lijf.

Geen gedoe

Het liefst draag ik nu zo weinig mogelijk. Geen gedoe ook met een band met flesjes om mijn middel, sporthorloges, hartslagmeters en weet ik veel wat. Dat is aan mij niet besteed. Schoenen, sokken, een stevige onderbroek, een korte sportbroek en een goed loopshirt. Daar heb ik voldoende aan. Het shirt deze keer met logo van Time for Heroes, de organisatie die geld inzamelt voor bestrijding van de ziekte Duchenne.

Kadootje

Donderdag lag er een enveloppe op mijn deurmat met daarin een ander loopshirt. Een kadootje van Rachel Beker en Erwin Veldkamp van De Warmlopers. Ze wensten me veel succes toe zaterdag. Wat aardig. Vorig jaar heb ik in een shirt van De Warmlopers gelopen. Dat gaat nu niet gebeuren, maar voor trainingen is het altijd handig een extra shirt te hebben.

Genieten

Ik wens Rachel, Erwin, Arjan Idzerda & Wilma Wibbelink (RTV Oost Toppers) en al die andere duizenden lopers van de 4EM en Halve Marathon heel veel succes toe. Wat je ook aan kleding draagt, welke tijd je ook gaat lopen, meedoen is winnen! Geniet van het evenement. Dat ga ik ook doen.

Zorg dat je erbij bent

En bij deze een voorspelling: zowel het parcoursrecord van de mannen als van de vrouwen gaat zaterdag sneuvelen. Het gaat een topavond worden. Zorg dat je erbij bent! In de stad of via de live-uitzending van RTV Oost.
Met sportieve groet, Arie Slob.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.