nieuws

Burgemeester sluit drugspand Glanerbrug, buurtkinderen kunnen weer buitenspelen

De brief van het jongetje
De brief van het jongetje
Kinderen uit de Cornelis Houtmanstraat in Glanerbrug kunnen weer buitenspelen. Een drugspand bij hen in de straat is door de burgemeester gesloten nadat er harddrugs gevonden werden.
"Hallo meneer burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen?", schreef een 5-jarige jongen uit Glanerbrug eerder aan de burgemeester. Hij vroeg de burgemeester actie te ondernemen zodat hij weer met zijn vriendjes buiten zou kunnen spelen. 

Spuiten en pillen

Kinderen uit de buurt werden al weken thuisgehouden omdat hun ouders de buurt onveilig vonden door drugsoverlast. Er zouden drugsspuiten in de speeltuin liggen en ook vond een buurtbewoner cocaïnepillen in de tuin. 
De overlast was er volgens de buurt al jaren maar de laatste maand liep het volgens hen helemaal uit de hand. 
Harddrugs gevonden bij politieactie 
Onlangs hield de politie een actie in de woning en werden harddrugs gevonden. Daarmee heeft de gemeente genoeg gronden om de woning de komende zes maanden te sluiten. 
Inmiddels is de voordeur al dichtgetimmerd, tot opluchting van de buurt. Of de problemen nu definitief opgelost zijn, is volgens een omwonende nog de vraag. 

Drugsproblematiek

Enschede en de politie zijn al enkele maanden bezig om iets te doen aan de drugsproblemen in Glanerbrug. Op verschillende plekken zou er veel overlast zijn. 
In de afgelopen tijd sloot de burgemeester ook al twee andere drugspanden nadat er harddrugs werden gevonden. Ook over deze twee woningen kwamen veel klachten vanuit de buurt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.