nieuws

Verhalen van vroeger liggen opgeslagen in Museum Palthehof

Bij Museum Palthehof in Nieuwleusen laten ze zien hoe eerdere generaties in het dorp leefden, met als doel de mensen van nu te laten zien wat er door de jaren heen allemaal is veranderd.Â
De Historische Vereniging Ni'jluusn van vrogger beheert dit museum met een groep vrijwilligers. Samen verzamelen ze allerlei verhalen van vroeger, die in beeld en geluid worden bewaard. Zo hopen ze nieuwe generaties te laten zien hoe het leven er vroeger uit zag. "Zodat de kinderen van nu zich een klein beetje kunnen voorstellen hoe de wereld veranderd is in enkele generaties", vertelt voorzitter Gees Bartels. 

Inbrengochtend

Op oudjaarsdag organiseert het museum ieder jaar een inbrengochtend. Spullen van vroeger kunnen dan naar het museum worden gebracht. Met die spullen creëert het museum een tentoonstelling, wat ieder jaar weer een uitdaging is. Van de spullen die dit jaar zijn binnengekomen is de tentoonstelling 'Met het gat in de boter' ontstaan, die bestaat uit alles wat ook maar iets met de melkveehouderij te maken heeft.
Meer zien van Mooi Overijssel? Neem een kijkje op onze website voor een uitgebreid video archief, of volg ons voor het laatste nieuws op Facebook!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.