nieuws

De Graafschap haalt opgelucht adem, club mag wellicht toch in eredivisie blijven

Teleurstelling bij De Graafschap na de degradatie
Teleurstelling bij De Graafschap na de degradatie
De Graafschap haalt opgelucht adem, meldt omroep Gelderland. De club uit Doetinchem rekent er nu op in de eredivisie te blijven. Dat was De Graafschap door de KNVB in het vooruitzicht gesteld als de licentie van FC Twente wordt ingetrokken. Â
De rechter heeft vanmiddag in het kort geding dat FC Twente aanspande de KNVB in het gelijk gesteld. Dit betekent dat de Tukkers moeten degraderen naar de Jupiler League, tenzij de club in hoger beroep gaat.
FC Twente wilde de verplicht opgelegde degradatie ongedaan maken via een kort geding. De club uit Enschede is gestraft voor financiële fraude en malversaties uit het verleden. De licentie werd ingenomen waarna Twente naar de rechter stapte. Het kort geding diende op 27 mei. De uitspraak kwam vanmiddag via een persbericht naar buiten.
Rechter volgt besluit KNVB 
Daarin staat dus dat de rechter het besluit van de KNVB volgt om Twente te straffen voor het wanbeleid en misleiding in het tijdperk van ex-voorzitter Munsterman. De club krijgt een nieuwe licentie voor de Jupiler League. De opengevallen plek in de eredivisie wordt overgenomen door De Graafschap, zo is door een wijziging in de reglementen van de KNVB bepaald. De Achterhoekers degradeerden weliswaar in de nacompetitie, maar mogen door de verplichte degradatie van FC Twente nu toch op het hoogste niveau blijven.
FC Twente kan nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank in Utrecht. Gevolg is dat er opnieuw enkele weken vertraging optreedt en dat zowel De Graafschap als FC Twente nog steeds niet weet waar het volgend seizoen speelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.