nieuws

Teleurgestelde reacties op besluit rechter over intrekken licentie FC Twente

Supporters hebben teleurgesteld gereageerd op het besluit van de rechter dat de KNVB de licentie van FC Twente mag intrekken en de club dus ook mag laten degraderen.
Weer een dreun", zegt voorzitter Jan Gerritsen van suportersvereniging Twente Verenigt. "ik had er een goed gevoel over, maar ik ken de argumentatie van de rechter nog niet."

Vals gerucht over winst FC Twente

Gerritsen stond bij de Grolsch Veste te wachten toen de uitspraak bekend werd. Supporters van FC Twente werden zelfs even op het verkeerde been gezet door berichten op social media dat FC Twente het kort geding had gewonnen. Dat bleek dus niet het geval. 
"Ik ben nu vooral benieuwd naar wat FC Twente gaat doen", zegt Gerritsen. "Dat hangt ook af van de argumenten die de rechter heeft gebruikt."

Weinig vertrouwen in beroepscommissie

Er loopt ook nog een zaak van FC Twente bij de beroepscommissie van de KNVB, maar daar heeft Gerritsen na de uitspraak van de rechter weinig vertrouwen meer in. Hij verwacht dat de commissie het besluit van de licentiecommissie in stand zal houden. 
Gerritsen erkent dat FC Twente nu voor een grote uitdaging staat om volgend jaar voetballen in de Jupiler League mogelijk te maken. Twente Verenigt gaat gewoon door, zegt Gerritsen. "We gaan kijken waar we FC Twente kunnen ondersteunen."

Triest dat dit kan

Oud-doelman Henny Ardesh is volledig ontgoocheld na de uitspraak van de rechter. "Het is niet te geloven dat zoiets kan in Nederland. Als je het licentieregelement dan kan dit gewoon niet. Dit is een mokerslag. Triest dat dit kan. Ik hoop dat ze in beroep gaan."
Ardesch bezoekt regelmatig voor het project Scoren in de Wijk van FC Twente scholen in de regio. "Dan vertel ik dat die leerlingen goed hun best moeten doen. Wat moet ik ze nu vertellen dan?"
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.