nieuws

Onno Jacobs: FC Twente onderzoekt kansen op financieel overleven in Jupiler League

Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
Kort geding FC Twente tegen licentiecommissie KNVB
FC Twente gaat de komende dagen onderzoeken hoe de club volgend seizoen in de Jupiler League kan overleven. Dat heeft interim-directeur Onno Jacobs gezegd in een persconferentie waarin FC Twente reageerde op de uitspraak van de rechter vanmiddag.
De rechter besloot dat de KNVB de licentie van FC Twente mag intrekken en de club mag laten degraderen. FC Twente wacht eerst de uitkomst van de beroepscommissie af. FC Twente heeft daar ook het besluit van de licentiecommissie aangevochten.

"Beroepscommissie is onafhankelijk"

De uitspraak van de beroepscommissie wordt volgende week verwacht. "Ik ga ervan uit dat de beroepscommissie onafhankelijk van de rechter een beslissing neemt", zei Jacobs vanmiddag. 
"Ik geloof in de beroepscommissie. Als zij met een positief oordeel komen spelen wij volgend seizoen in de Eredivisie."
Dat neemt niet weg dat FC Twente de komende dagen onderzoekt hoe de club financieel kan overleven in de Jupiler League. Eerder verklaarde Jacobs dat FC Twente failliet zou gaan als de club volgend seizoen Jupiler League moet spelen. 

Fors tekort in Jupiler League

"Onze inkomsten zullen teruglopen, terwijl de uitgaven niet met dezelfde snelheid minder worden. Daardoor ontstaat een fors tekort. We moeten kijken of we dat in combinatie met huidige schulden kunnen financieren."
FC Twente hoorde een half uur voor de uitspraak bekend werd dat de club het kort geding had verloren. "Na de uitspraak hebben we ons intern beraden en daarna het personeel bij elkaar geroepen. Ik heb geen tranen gezien maar wel gevoeld. Er is heel veel teleurstelling en droefenis."

Uitspraak redelijk

Advocaat Segaar van FC Twente noemde de uitspraak van de rechter tijdens de persconferentie redelijk. "De rechter heeft zich alleen uitgesproken over de licentiecommissie en niets gezegd over beroepscommissie."
Volgens Segaar gaat de beroepscommissie meer de diepte in. "We hebben maandag bij de behandeling alle feiten en omstandigheden genoemd. Heel inhoudelijk ook de financiële kant toegelicht. Het besluit van de beroepscommissie kan afwijken van de rechter."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.