nieuws

Wethouder Eerenberg van Enschede vanmiddag in gesprek met FC Twente over toekomst

FC Twente en wethouder Eelco Eerenberg van de gemeente Enschede hebben vanmiddag een gesprek over de toekomst van FC Twente. Dat zei de wethouder in een reactie op de uitspraak van de rechter dat de KNVB de licentie van FC Twente mag intrekken.
Een gevolg daarvan is dat FC Twente naar de Jupiler League degradeert. "De zomerstorm van FC Twente gaat nog wel even door", zei de wethouder die teleurgesteld is over de uitspraak van de rechter. 
"We moeten nu echter snel terug naar de realiteit. We wachten de uitspraak van de beroepscommissie af, maar FC Twente heeft een punt dat de scenario's voor komend seizoen moeten worden uitgewerkt. De seizoensstart komt eraan."

Binnen grenzen van het redelijke

De wethouder lijkt bereid ver mee te willen denken met FC Twente. Hij wil de club "binnen de grenzen van het redelijke' helpen te overleven in de Jupiler League.  
Onderdeel daarvan is een debat met de gemeenteraad van Enschede dat eerder akkoord ging met een garantstelling van 32 miljoen aan FC Twente. Bij die garantstelling hoorde echter een imposante lijst met voorwaarden waaraan FC Twente moest voldoen. 

Lastig, maar we gaan door

"We moeten met de raad naar die lijst gaan kijken", aldus de wethouder. "Want de Jupiler League is een heel ander scenario."
De wethouder wil voorlopig nog van geen opgeven weten: "Het is lastig en er is weinig tijd, maar we gaan door."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.