nieuws

Oud-voetbalbestuurder Sporre: 'plattekarscenario' moet bij FC Twente uit de kast

FC Twente moet niet langer achteruit kijken, maar haar straf accepteren en de club opnieuw opbouwen. Dat vindt oud-voetbalbestuurder Gaston Sporre. "De club bewijst zichzelf een slechte dienst door Zeist verwijten te blijven maken."
"FC Twente moet het plattekarscenario uit de kast trekken", aldus Sporre. "Niet langer huilie huilie doen. FC Twente daalt af naar de Jupiler League. Alles wordt gericht op herstel en volgend jaar kan de club op de platte kar."

Kampioenschap in de Jupiler League

Opnieuw beginnen om volgend jaar een kampioensfeest te kunnen vieren in de Jupiler League. Dat is dus het advies van Sporre, die eerder als bestuurder actief was PEC Zwolle en SC Heerenveen. 
Het past wat Sporre betreft bij het project schoon schip waar FC Twente nu al een paar maanden mee bezig is. "Er is wat mij betreft ook geen sprake van een oud FC Twente en een nieuw FC Twente. Er is maar één FC Twente."

Medelijden met de supporters

Sporre heeft vooral medelijden met de supporters van FC Twente voor wie de degradatie naar de Jupiler League een bittere pil moet zijn. "Het zal voor hen voelen alsof ze wakker worden uit een slechte droom."
Bekijk ook het dossier 'Crisis bij FC Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.