nieuws

Drie titels op eerste dag NK inline-skaten voor Roosenboom, ook winst Mulder

Bianca Roosenboom
Bianca Roosenboom
Bianca Roosenboom heeft vrijdag op de eerste dag van het NK inline-skaten drie titels gepakt. De Kampense was de sterkste op de 300 en 1000 meter en de afvalkoers.
Roosenboom was de grote favoriet op de drie afstanden door de afwezigheid van de geblesseerde Manon Kamminga. Op de 300 meter bleef ze Moniek Klijnstra en Lisanne Buurman voor. De tijdwaarneming begaf het tijdens de race van Roosenboom, maar ze wist dat het goed zat: "Normaal zit ik een seconde voor de rest. Ik heb geen fouten gemaakt en wist dus dat het een 27'er moest zijn. Geen twijfel mogelijk."
Op de 1000 meter won ze voor Elma de Vries en Buurman. De afvalkoers won ze eerder al in 2008, 2009 en 2010. Daarna won Kamminga vijf keer, maar bij haar afwezigheid was de titel dus weer voor Roosenboom. Sharon Hendriks uit Lemele werd tweede en Elsemieke van Maaren eindigde op plek drie.

Michel Mulder wint door diskwalificatie broer Ronald

Bij de heren pakte Michel Mulder de zege op de 300 meter. Sinds 2004 gaat de strijd op die afstand tussen de broers Ronald en Michel. Ronald won negen keer en Michel pakte 'slechts' drie keer de titel. Ronald leek opnieuw de winst te gaan pakken, maar hij overschreed de lijn en werd gediskwalificeerd. Daardoor was de de titel alsnog voor Michel. Rick Schipper werd tweede en Wessel Schilders eindigde op plek drie.
Op de afvalkoers werd Jordy Harink uit Rouveen derde. Hij zag Luc ter Haar winnen, voor Mark Horsten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.