nieuws

Feestelijke opening vernieuwd dorpscentrum Heino

Heino heeft weer een centrum waar het trots op kan zijn. Jarenlang ergerden inwoners zich aan de belabberde staat van het dorpshart. Op hun initiatief zijn het oude gemeentehuis en het centrumplein opgeknapt.
Het ging niet vanzelf; de gemeente en woningbouwvereniging Salland Wonen lagen aanvankelijk dwars. Er was een lobby van ruim vijf jaar voor nodig om de opknapbeurt gedaan te krijgen.
Via een burgerinitiatief werden ruim 1750 handtekeningen opgehaald om geldschieters over de streep te trekken. Na lang aanhouden is het gelukt en was vandaag de officiële ingebruikname van het vernieuwde dorpshart.

Behoud leefbaarheid

Initiatiefnemer van het eerste uur is Arnoud Wierdsma, hij wist burgers, ondernemers en politici de afgelopen jaren met elkaar om tafel te krijgen. Hij is super trots op het eindresultaat.
"Deze opknapbeurt van ons dorpscentrum is van groot belang voor het behoud van de leefbaarheid in Heino. De in het oog springende rotte kies, die het oude gemeentehuis was, is verdwenen en het dorpsplein bruist weer. Dat pakken ze ons niet meer af."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.