Reddingsactie voor vissen in Agnietenplas Zwolle

Sportvissers zijn vanmorgen bezig geweest met het vangen van vissen uit de Agnietenplas in Zwolle. Er drijven tientallen dode vissen in het water, waarschijnlijk door zuurstoftekort.

De sportvisserij riep mensen op om te komen helpen met het vangen van de vissen om ze vervolgens uit te zetten in de Vecht. Er zijn ongeveer duizend vissen gered. 


Inmiddels is de reddingsactie afgelopen. HSV de Hengelsport Zwolle blijft de komende dagen de plas controleren om te zien of het goed blijft gaan met de vissen. 

Zuurstoftekort in water
Het Waterschap Drents Overijsselse Delta test vandaag het water om te kijken of zuurstoftekort inderdaad de reden is voor de vissensterfte. 

Bij warm weer stijgt de temperatuur van het water. Hierdoor kan er minder zuurstof in het water oplossen. Daarnaast zakt de waterspiegel door verdamping. Dat resulteert in nog snellere opwarming van het water. 

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Mogelijk problemen door zakkend waterpeil in de IJssel

Ondertussen houdt Sportvisserij Oost Nederland de waterstand in de IJssel ook in de gaten. Doordat het waterpeil langzaam weer zakt kunnen vissen in de uiterwaarden in de problemen komen. Die vissen moeten dan uit het gebied worden gehaald en ergens anders weer in de IJssel worden teruggezet. De organisatie verwacht dat het waterpeil vandaag of morgen kritiek wordt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren